skip to Main Content
4 Voordelen Van Zonnepanelen Voor Bedrijven

4 voordelen van zonnepanelen voor bedrijven

Kies voor zonnepanelen voor zakelijk gebruik

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun bedrijfspand te voorzien van zonnepanelen. Dat is niet gek, want duurzaamheid en milieubewust ondernemen is erg belangrijk voor veel organisaties. Bovendien brengen zonnepanelen voor zakelijke doeleinden enkele voordelen met zich mee waar ondernemers gebruik van willen maken. In dit blog vertellen we meer over 4 belangrijke voordelen.

1. Investering die zichzelf terugverdient

Het plaatsen van zonnepanelen is in eerste instantie een flinke investering. Dit kan een bezwaar zijn voor u om zonnepanelen te plaatsen. Maar het is wel belangrijk om te weten dat deze investering zichzelf weer terugverdient. Gemiddeld verdienen zonnepanelen zichzelf binnen 5 jaar weer terug. Dat komt door de hoge besparing, en na 5 jaar heeft u enkel nog voordeel van uw zonnepanelen. U heeft dan uitsluitend nog de kosten van het onderhoud.

2. Subsidies voor bedrijven

De switch naar zonne-energie voor bedrijven wordt door de overheid ondersteund. Daarom hebben bedrijven recht op subsidies voor het plaatsen van zonnepanelen. De aanschafkosten liggen dan een stuk lager. Het gaat niet om een standaard bedrag wat u voor de installatie van zonnepanelen voor uw bedrijfspand krijgt. Per geval wordt de hoogte van het bedrag bekeken.

3. Zelf hoeft u weinig te doen

De montage van zonnepanelen op uw bedrijfspand kunt u volledig overlaten aan een professionele monteur. U hoeft er zelf heel weinig voor te doen. De meeste leveranciers van zonnepanelen verzorgen namelijk ook de montage. Zo weet u zeker dat de installatie van de zonnepanelen goed gebeurt.

4. Zonne-energie kan opgeslagen worden

Wanneer de zon flink schijnt, is de kans groot dat u meer energie opwekt dat dat u gebruikt. Gelukkig kunt u de zonne-energie opslaan en op een later tijdstip (bijvoorbeeld ‘s nachts of wanneer het erg bewolkt is) gebruiken. Is er sprake van veel meer energie dan wat u gebruikt? Dan kunt u de stroom naar de energieleverancier terugsturen. Zij zullen u hiervoor terugbetalen.

Zonnepanelen voor zakelijk gebruik zijn dus erg aantrekkelijk. Heeft u nog specifieke vragen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Back To Top