skip to Main Content
Alles Over Coatingvloeren

Alles over coatingvloeren

Vloeren voor magazijnen, werkplaatsen en garages

Coatingvloeren ziet u veel in magazijnen, werkplaatsen en garages. Ook voor uw (toekomstige) bedrijf is het wellicht nodig dat u zo’n vloer laat aanbrengen. In dit blog vertellen wij u meer over coatingvloeren, hoe en waar ze gelegd worden. Kiest u voor de juiste coating, dan is uw vloer naadloos, vloeistofdicht, slijtvast en zeer goed bestendig tegen chemicaliën. Bovendien kunnen er belijning en pictogrammen op aangebracht worden. Lees in dit blog alles over coatingvloeren.

Wat zijn coatingvloeren?

Een coatingvloer is een één- of tweecomponentenvloer die bestaat uit polyurethaan, epoxy of acrylaat. Deze vloeren zijn niet dikker dan 1 millimeter, dunner dan gietvloeren dus. Worden er minder eisen aan een vloer gesteld, dan is deze vloer prijstechnisch zeer voordelig. Een coating kan ook als afwerklaag voor diverse vloersystemen dienen. Bijvoorbeeld als afwerking voor antislipvloeren op balkons, galerijen en afritten. Epoxyharsen vormen de basis voor een coatingvloer. In de fabriek worden hier kleurstoffen en vulstoffen aan toegevoegd. Zo kunnen vrijwel alle kleuren gemaakt worden. Er kan ook met vlokken in diverse kleuren gestrooid worden.

Opbouw vloercoating

Coatingvloeren kunnen op vrijwel elke ondervloer gelegd worden. Eerst dient er een mechanische voorbewerking van de vloer plaats te vinden, bijvoorbeeld schuren, stralen of slijpen. De vlakheid van de ondergrond heeft invloed op hoe egaal uw coatingvloer gaat zijn. Zo’n vloer bestaat uit de volgende lagen:

  1. Ondergrond
  2. Primer
  3. Egalisatie laag
  4. Gietvloer
  5. Toplaag

Coatingvloer laten leggen

Wilt u een coatingvloer in uw bedrijf laten leggen of wilt u meer informatie over coatingvloeren? Laat dan een specialist in bedrijfsvloeren uw vloer leggen. Zo weet u zeker dat u de juiste vloer heeft, die professioneel gelegd is en nog jaren mee kan. Heeft u onlangs een coatingvloer in uw bedrijf laten leggen? Laat het ons weten via contactformulier.

Back To Top