skip to Main Content
Zo Richt U Een Anti-corona Kantoor In

Zo richt u een anti-corona kantoor in

Tips voor het inrichten van het kantoor

U wilt er natuurlijk voor zorgen dat, wanneer uw medewerkers weer op kantoor aan de slag gaan, de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk wordt. Daarom is het belangrijk om enkele maatregelen te nemen, en een anti-corona kantoor in te richten. Dat doet u bijvoorbeeld met tafelschermen tegen corona. Maar er zijn nog meer maatregelen die u kunt nemen om uw kantoor zo veel mogelijk coronaproof te maken. Daar vertellen we in dit blog graag meer over.

Anderhalve meter afstand houden

Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om een anti-corona kantoor in te richten. Als leidraad kunnen de landelijke coronamaatregelen genomen worden. Een van de belangrijkste maatregelen is het afstand houden. Zorg ervoor dat uw medewerkers voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Dat geldt niet alleen aan hun bureaus, (waarvoor u overigens handige tafelschermen aan kunt schaffen), maar ook in andere ruimtes zoals de kantine. Stel eventueel een roulatieschema in werking, zodat niet iedereen tegelijk op kantoor is.

Voorzieningen beschikbaar stellen

Verder kunt u ook enkele voorzieningen beschikbaar stellen voor uw personeel die de verspreiding van het coronavirus tegengaan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er genoeg plekken zijn waar de handen ontsmet kunnen worden. Voorzie iedereen eventueel van een eigen flesje handgel. Vervang stoffen handdoeken met papieren varianten voor na het handenwassen. Ook kunt u mondkapjes uitdelen aan uw personeel. Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er genoeg schoongemaakt wordt. Eventueel zou de schoonmaakdienst wat vaker langs kunnen komen, maar u zou ook uw medewerkers kunnen motiveren om zelf zo nu en dan het bureau schoon te vegen.

Producten om uw kantoor in te richten

Er zijn bedrijven die in deze tijd speciale producten aanbieden om een anti-corona kantoor in te richten. Wij raden zeker aan om hier gebruik van te maken. Onze tip: schaf speciale schermen aan die u tussen de bureaus kunt plaatsen. Deze schermen werken zeer effectief.

Back To Top