skip to Main Content
De Voordelen Van LED Tubes

De voordelen van LED tubes

Kies ook voor LED verlichting

Er wordt steeds vaker gekozen voor LED buizen in plaats van TL verlichting. Dat is niet gek, want als u kiest voor LED tubes in plaats van ‘standaard’ verlichting, profiteert u van een flink aantal voordelen. In dit blog vertellen we meer over de voordelen van LED buizen.

Bespaar op uw energiekosten

Het eerste grote voordeel van LED tubes is het feit dat u flink op uw energiekosten gaat besparen. LED buizen verbruiken namelijk al snel 50% minder energie dan de gemiddelde TL buis. Vooral wanneer u grote ruimtes moet verlichten, zoals een magazijn, loods of werkplaats, gaat u dus veel besparen op uw energierekening. Daarbij is het ook nog eens goed voor het milieu om met meer duurzame verlichting te werken.

Een lange levensduur

De levensduur van een LED buis is een stuk langer dan die van TL buizen. Over het algemeen gaat een gemiddelde conventionele TL buis ongeveer 10.000 uur mee. LED verlichting heeft daarentegen maar liefst 50.000 branduren. Dat is dus 5 keer zo lang! In vergelijking met een gloeilamp is dit verschil nog groter. Een gloeilamp gaat namelijk gemiddeld maar 1000 uur mee.

LED buizen bevatten geen kwik

In LED buizen zult u niet de giftige stof kwik tegenkomen. Dit behoort tot het chemisch afval, en is wel verwerkt in TL buizen. Het is dan ook niet gezond om de lucht uit TL buizen in te ademen. LED tubes kunnen dan ook gewoon bij het normale restafval gegooid worden, en behoren niet tot het chemische afval.

Nooit last van flikkeren

Het laatste voordeel van LED buizen dat we nog willen benoemen, is het feit dat LED verlichting nooit flikkert. Het licht van TL buizen is niet helemaal constant. Dat valt op als u naar het licht kijkt. In sommige gevallen is het flikkeren erg extreem, en kunt u zich er echt aan storen, vooral als u bezig bent met werken. Wanneer u gebruik maakt van LED lampen, zult u hier dus geen last van hebben.

Wilt u meer weten over LED tubes en welke het meest geschikt is voor uw pand? Vul het contactformulier hier op de site in, en wij brengen u in contact met de juiste specialist.

Back To Top