skip to Main Content
Met Deze 3 Tips Voelen Uw Klanten Zich Op Hun Gemak In Uw Winkel

Met deze 3 tips voelen uw klanten zich op hun gemak in uw winkel

Gemak is de belangrijkste aankoopprikkel

Als winkeleigenaar wilt u er natuurlijk alles aan doen om ervoor te zorgen dat uw bezoekers zich op hun gemak voelen. Gemak is namelijk een van de belangrijkste aankoopprikkels. Maar hoe kunt u ervoor zorgen dat uw klanten prettig kunnen winkelen? Van een goede indeling van uw winkel tot airco voor retail, wij geven handige tips om het gemak van de klanten in uw winkel te verhogen.

1. Producten makkelijk vinden

Een van de belangrijkste factoren voor het gemak van uw klanten, is dat de producten makkelijk vindbaar zijn en dat ze netjes uitgestald zijn. Is een klant op zoek naar een bepaald product, maar is de layout van uw winkel niet logisch? Dan geeft de klant het al snel op. En is de winkel een rommeltje? Dan zijn potentiële klanten zo weer de deur uit. Houdt uw winkel dus netjes, en zorg voor een logische layout (leg de voorraad van producten op een mannequin er bijvoorbeeld naast). Wij raden aan om de winkel in te delen in categorieën om de structuur helder te houden.

2. Snelle hulp wanneer nodig

Zorg ervoor dat uw klanten snel een medewerker kunnen bereiken wanneer ze hulp nodig hebben. Dat doet u bijvoorbeeld met duidelijke werkkleding, zodat klanten uw medewerkers snel kunnen herkennen. U kunt klanten ook bij voorbaat al een handje helpen. Vraag bijvoorbeeld of u al wat kledingstukken bij het pashokje kunt hangen als u ziet dat klanten de handen vol hebben. Wat u zeker niet moet doen is om de klant heen blijven hangen wanneer ze rond aan het kijken zijn en aangegeven hebben geen hulp nodig te hebben.

3. Aangenaam winkelen

Tenslotte zijn er nog een aantal maatregelen die u kunt nemen om uw winkel aangenaam te maken. Draai bijvoorbeeld muziek die aansluit bij uw doelgroep. Ook adviseren we om airco te laten installeren. In de zomer heeft niemand zin om in een snikhete winkel kleren te moeten passen. In een winkel waar airco is zullen ze eerder even aan de hitte van buiten ontsnappen. Bovendien doet u uw werknemers er een plezier mee, omdat werken in een warme winkel zeker geen pretje is.

Wilt u meer tips om het gemak van uw klanten te verhogen? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder.

Back To Top