skip to Main Content
Hoe Werkt Investeren In Vastgoed?

Hoe werkt investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed: hoe het werkt

Investeren in vastgoed wordt steeds populairder. En laten we eerlijk zijn, dan is volkomen te begrijpen. Want als u investeert in vastgoed en een tweede huis verhuurt, krijgt u de huur hiervan elke maand op uw bankrekening bijgeschreven. Zonder dat u er zelf iets voor hoeft te doen. Wie wil dit niet? Maar investeren in vastgoed is niet zo simpel als het lijkt. In dit blog leest u hoe investeren in vastgoed werkt en welke voordelen dit u oplevert. Lees snel verder.

Vermogen opbouwen door investeren in vastgoed

Wilt u financieel onafhankelijk worden? Investeren in vastgoed is dé manier om dit te doen. Als u een tweede huis in het bezit heeft en deze verhuurt, levert u dit maandelijkse inkomsten op. Maar dat is niet alles, want u profiteert ook van een waardestijging over tijd, de inkomsten zijn inflatiebestendig en beleggen in vastgoed kan u naast uw huidige baan doen. Vastgoed heeft de meeste mensen miljonair gemaakt. Dus wilt u vermogen opbouwen? Start met het investeren in vastgoed!

Direct of indirect investeren

Als u gaat investeren in vastgoed kunt u dit op twee manieren doen: direct of indirect. Als u direct gaat investeren in vastgoed, koopt u verhuurd of onverhuurd vastgoed met als doel het vastgoed te gaan verhuren. De vastgoed hypotheek lost u af met de maandelijkse huurinkomsten. Na verloop van tijd zal de waarde van uw vastgoedbelegging stijgen en hiermee bouwt u vermogen op. Als u indirect gaat investeren in vastgoed koopt u een aandeel in een vastgoedbeleggingsfonds of indexfondsen.

Opties direct investeren in vastgoed

Als u direct gaat investeren in vastgoed, kunt u kiezen om in residentieel vastgoed, commercieel vastgoed of garageboxen te investeren. Onder residentieel vastgoed vallen alle soorten vastgoed die verhuurd worden als woning. Bij commercieel vastgoed kunt u denken aan winkelpanden, kantoorpanden of horecapanden.

Opties indirect investeren in vastgoed

Ook voor indirect investeren in vastgoed zijn er een aantal opties. U kunt investeren in beleggingsfondsen. Op de beurs zijn veel verschillende vastgoedbeleggingsfondsen te vinden. Maar ook in indexfondsen die alleen beleggen in vastgoed of in een vastgoedfonds dat direct investeert in woningen voor de verhuur, ook wel Meerdervoort vastgoedfonds genoemd.

Investeren is voor iedereen

Iedereen kan investeren in vastgoed. Of u nu veel of weinig geld heeft. U kunt zelf een tweede woning verhuren of indirect investeren. Heeft u dit al geprobeerd? Laat ons via het contactformulier weten hoe u dit heeft aangepakt!

Back To Top