skip to Main Content
Hoe Bescherm Ik Mijn Bedrijf Tegen Ransomware

Hoe bescherm ik mijn bedrijf tegen ransomware

Bericht Series: Bescherm uw bedrijf tegen ransomware
  • 1.Hoe bescherm ik mijn bedrijf tegen ransomware

Wat doet ransomware?

Ransomware is een chantagemiddel op het internet. Criminelen infecteren vaak bedrijven met ransomware om bitcoins buit te maken.

Ransomware

Wanneer er ransomware op uw computer is geïnstalleerd encrypt de ransomware alle files op uw computer. Vanaf dit moment kunt u alleen nog bij uw bestanden als u de aanvaller / hacker betaald. Het decrypten van uw files is op dit moment ook niet meer mogelijk. Ransomware installeert zich op uw pc via kwaadaardige bestanden vaak via E-mails die betrouwbaar lijken. Download daarom ook nooit zomaar iets uit uw mail en bekijk of de e-mail authentiek is.

Hoe bescherm ik mijn bedrijf tegen ransomware?

Om te beginnen kunt u het best beginnen met back ups maken van al uw waardevolle documenten en bestanden. Mocht u dan toch ooit slachtoffer worden van een ransomware attack dan hoeft u niet te betalen en kunt u uw bestanden terug op de harde schijf van uw computer zetten. Daarbij is het altijd handig om uw computer up to date te houden en alle updates uit te voeren. Updates bevatten vaak de nodige nieuwe cyber security features om uw computer te beschermen tegen dit soort aanvallen. Als uw computer helemaal is up to date is, is het voor een aanvaller veel moeilijker om op uw computer ransomware te installeren. Dit maakt het echter niet onmogelijk en wij raden u aan om altijd alert te zijn.

Installeer antivirus programma’s & gebruik google chrome & Gmail

Anti ransomware

Om het voor een aanvaller nog lastiger te maken kunt u een antivirus programma downloaden op uw computer. Bijvoorbeeld Norton is een goed antivirus programma tegen wannacry ransomware. Blijf echter wel alert want ook bij antivirus programma’s is het voorkomen van ransomware niet gegarandeerd.

Daarbij raden wij u aan om Google chrome & gmail te gebruiken dit komt omdat Google chrome & Gmail een ingebouwde virusscanner hebben. Deze virusscanner detecteert in de browser soms al of bestanden malware bevatten als dit het geval is dan zal uw browser of u E-mail u een melding geven. Echter detecteert Google niet alle vormen van malware hackers kunnen bestanden zo aanpassen of encrypten dat het bijna onmogelijk wordt voor Google om malware te detecteren dus nogmaals blijf altijd alert. En download nooit zomaar bestanden die u niet nodig heeft.

Back To Top