skip to Main Content
Servicecontracten Voor Machines: Waarom Zou U Ze Afsluiten?

Servicecontracten voor machines: waarom zou u ze afsluiten?

Onderhoud van uw machines

Steeds meer bedrijven bieden contracten aan voor service en onderhoud van machines die zij verkopen. Zij komen periodiek (1 à 2 keer per jaar) bij u langs om te kijken of de machines naar behoren werken, ze controleren op schade of storingen, en voeren onderhoudswerkzaamheden uit zoals het bijvullen van olie. Maar is zo’n onderhoudscontract eigenlijk wel de moeite (en het geld) waard?

Service en ontzorgen

De onderhoudscontracten voor machines vinden hun oorsprong in de transportsector. Dealers verkochten dan namelijk voertuigen, en ze boden ook het onderhoud aan tegen een vaste kilometerprijs. Het zorgt voor overzicht en zekerheid. Onderhoudscontracten passen ook zeker bij bedrijven die niet alleen hun producten aan klanten willen verkopen, maar voor wie service ook een grote rol speelt. Leveranciers zijn tegenwoordig steeds meer verantwoordelijk voor het ontzorgen van hun klanten. Als ondernemer hoeft u niet meer te denken aan het controleren, onderhouden of bijvullen van uw machines, dat wordt door de leverancier geregeld. Handig, maar zeker ook veilig.

Contact houden met klanten

Service en ontzorgen is echter niet de enige reden waarom leveranciers een onderhoudscontract aanbieden. Het is namelijk ook een manier om in contact te blijven met klanten. Wanneer u een nieuwe machine nodig heeft voor uw bedrijf, en er al een leverancier periodiek langskomt voor het onderhoud van de machines die u al heeft, zult u eerder ook hier uw nieuwe machine kopen.

Contracten op maat

Veel leveranciers bieden een contract op maat aan in tegenstelling tot standaard onderhoudscontract. Er wordt gekeken naar wat voor soort bedrijf u heeft, welke machines u gebruikt en hoe vaak die onderhouden moeten worden. Soms geven ze ook kortingen op andere producten wanneer u een servicecontract afsluit. Bent u van plan om in te gaan op het onderhoudscontract van een leverancier? Ga dan goed na wat daarbij inbegrepen zit.

Is een contract het waard?

En dan natuurlijk de ‘million dollar question’: is het het waard om een onderhoudscontract af te sluiten? Om deze vraag te beantwoorden, moet u de volgende zaken nagaan:

  • Heeft u uw producten van deze leverancier gekocht, en bent u tevreden over hun service tot nu toe?
  • Welke zaken omvat het contract allemaal? Gaat het alleen over onderhoud, of vallen er ook nog andere services onder?
  • Kunt u het onderhoud en de controle van uw machines (makkelijk) zelf uitvoeren?
  • Wilt u vaker machines bestellen van deze leverancier?
  • Wat zijn de kosten van het onderhoudscontract

Door deze vragen voor uzelf te beantwoorden, kunt u waarschijnlijk wel nagaan of het contract het voor u echt waard is. Heeft u hulp nodig bij het vinden van een onderhoudscontract dat bij uw onderneming past? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder.

Back To Top