skip to Main Content
Hoe Start Je Een Succesvolle Onderneming?

Hoe start je een succesvolle onderneming?

Bericht Series: Hoe start ik een succesvol bedrijf
  • 1.Hoe start je een succesvolle onderneming?

De meeste ondernemingen worden niet succesvol

Failliet

De kans dat een startende onderneming succesvol wordt is erg klein. Uit onderzoek is gebleken dat rond de 10% van de ondernemingen succesvol wordt. Ook is uit onderzoek gebleken dat 15% van de ondernemingen zichzelf net kunnen redden. 75% van de ondernemingen gaat vroegtijdig failliet of wordt uitgeschreven bij de kamer van koophandel of wordt verkocht.

Zorg dat u deze punten op orde heeft om een succesvol bedrijf te starten

Als u een succesvol bedrijf wilt starten moet dit niet onderschat worden een eigen zaak hebben kost veel tijd en moeite. En er kunnen problemen ontstaan waar u van te voren niet op hebt gerekend. Uit onderzoek is gebleken dat bij een succesvolle onderneming vaak de volgende factoren een rol spelen.

1: Een goed uitgewerkt plan
2: Genoeg geld beschikbaar voor de onderneming
3: De ondernemer
4: De uitvoering
5: De timing

Als bij een van de bovenstaande onderwerpen een fout wordt gemaakt is de kans dat de onderneming succesvol wordt een stuk kleiner.

Belangrijke factoren voor uw bedrijf

Onderneming

Sommige succesvolle ondernemers hebben nog nooit een bedrijfsplan gehad en zijn wel een succesvolle onderneming gestart. Dit wil zeggen dat een goed bedrijfsplan niet alles is voor een succesvol bedrijf. Toch raden wij u aan om uw bedrijf te starten met een goed uitgebreid plan. Want het is handig om te weten waar u naartoe wilt werken. Een plan is natuurlijk nog geen garantie voor de toekomst het is meer een methode om uw bedrijf beter te leren kennen en om vroegtijdig op situaties in te kunnen spelen.

Ook is het geld van de onderneming van groot belang want zonder geld natuurlijk geen bedrijf. Als u een goed doordacht bedrijfsplan heeft moet het vinden van risicokapitaal voor uw onderneming niet erg moeilijk zijn, dit raden wij dan ook aan voor een beginnende onderneming met weinig geld. De uitvoering van de onderneming is ook van groot belang. U bedrijfsplan kan net zo goed doordacht zijn maar als het in de praktijk niet lukt is de kans dat uw onderneming succesvol wordt erg klein.

Back To Top