skip to Main Content

Veelgestelde vragen over de heftruck opleiding

Heftruck rijden met certificaat

We krijgen regelmatig vragen over de verschillende factoren die komen kijken bij het volgen van een heftruck opleiding. De vragen die we het meest binnenkrijgen, beantwoorden we daarom handig op deze pagina van veelgestelde vragen.

Vraag 1: Is een heftruck opleiding verplicht?

Technisch gezien is een heftruck opleiding in principe niet verplicht om het apparaat te besturen. Toch is het wel verstandig om een heftruck opleiding te volgen, omdat veel werkgevers het certificaat eisen. De Arbowetgeving stelt namelijk dat een werkgever verplicht is om aan te tonen dat een werknemer gekwalificeerd is om te werken met een heftruck of reachtruck. Dat kan het beste met een heftruckcertificaat.

Vraag 2: Moet een heftruck rijbewijs verlengd worden?

Na 5 jaar verloopt het heftruckcertificaat. Dan hoeft u geen compleet nieuwe cursus te doen om het certificaat opnieuw te behalen, maar kunt u een herhalingscursus doen. Let er wel op dat het certificaat niet langer dan 3 maanden verlopen mag zijn.heftruck opleiding, heftruck, opleiding, heftruck

Vraag 3: Kan een heftruck opleiding op locatie?

Ja, een heftruck opleiding op locatie is ook mogelijk. Dat is in de meeste gevallen zelfs verstandiger, omdat er dan rekening gehouden kan worden met de werkzaamheden binnen het bedrijf en de specifieke omstandigheden. Ook kan er op die manier gebruik gemaakt worden van de heftruck die ook echt bestuurd moet worden, en niet een ander model die wellicht op een iets andere manier werkt.

Vraag 4: Hoeveel kost een heftruck opleiding?

De kosten van een heftruck opleiding zijn volledig afhankelijk van de situatie, waaronder de ervaring, locatie en de eisen die u heeft. Wanneer u nog helemaal geen ervaring heeft, zal de opleiding immers uitgebreider zijn dan wanneer u die ervaring wel al heeft.

Heeft u nog andere vragen over de heftruck opleiding? Twijfel niet om ze te stellen via het contactformulier.

Back To Top