skip to Main Content
Voordelen Van Glasbord HACCP Panelen

Voordelen van glasbord HACCP panelen

Waarom glasbord HACCP panelen?

Industriële ruimtes moeten voldoen aan de HACCP-eisen. Dit is enorm belangrijk, vooral in de voedingsindustrie. Daarom worden voor de wanden vaak tegelwerk en stalen of aluminium sandwichpanelen gebruikt. Het nadeel van tegelwerk is echter dat het niet altijd voldoende slagvast is. Hierdoor kan het glazuur van de tegels afkomen en kunnen er scheuren ontstaan. De kans op bacterievorming neemt in dit geval toe. Daarom worden glasbord HACCP panelen als goed alternatief gezien. Waarom? Wij vertellen het u in dit blog!

Wat zijn glasbord HACCP panelen?

Glasbord is een glasvezelversterkte polyester plaat FRP plaat (Fiber Reinforced Polyester) of GFK plaat (glasvezel versterkt kunsthars). Bij de productie van deze glasbord platen worden glasvezels en glasvezelmatten verweven met polyester kunsthars, zodat er een homogene samenstelling ontstaat. Deze platen kunnen worden toegepast in ruimtes waarin de HACCP richtlijnen van toepassing zijn. Glasbord HACCP panelen zorgen ervoor dat de ruimte hygiënisch afgewerkt wordt.

Alle voordelen van glasbord panelen op een rij

Naast dat glasbord HACCP panelen zich kenmerken door optimale hygiëne, zijn ze ook makkelijk in onderhoud. Dit is toch belangrijk in industriële ruimtes. Ze zijn gemakkelijk, snel en goedkoop te reinigen. Ook bij gebruik van een hogedrukreiniger! Daarnaast kunt u verschillende soorten panelen kiezen. De wanden kunnen zeer glad, vlak of gestructureerd zijn. Welke van deze drie het meest geschikt is, wordt bepaald aan de hand van het uiteindelijke gebruik. De glasvezelversterkte polyester wanden van Glasbord worden op rol geproduceerd en daarna in diverse standaardafmetingen gesneden. Het aanbod is dus groot. Verder zijn de voordelen van glasbord HACCP panelen op een rij:

  • Kleurvast, vergeelt zelfs niet bij contact met ammoniak
  • Chemisch en zuurbestendig
  • Vochtbestendig
  • Duurzaam ethisch oppervlak
  • Hoge mechanische belastbaarheid
  • Perfecte diffuse lichtreflectie die vermoeidheid van de ogen reduceert
  • Extreem schok- en krasvast

Wilt u meer informatie over glasbord HACCP platen? Stel uw vragen gerust via ons contactformulier.

Back To Top