skip to Main Content
Waterdichte Vloeren

Waterdichte vloeren

Waterdichte vloeren voor uw bedrijf

Uw bedrijfsvloer heeft veel te verduren. Dagelijks wordt de vloer intensief gebruikt. Het is dan ook belangrijk dat uw vloer tegen een stootje kan. Mocht uw collega een keer water op de vloer morsen, dan moet het niet zo zijn dat u direct het effect hiervan op uw vloer ziet. Heeft u een bedrijfsvloer van graniet, leisteen of een ander type natuursteen? Dan is dit risico nog groter. Vlekken kunnen namelijk tot diep in het natuursteen trekken. Gelukkig weten wij een oplossing. U kunt uw vloer waterdicht maken. Dit doet u door uw vloer te laten impregneren. Bent u benieuwd hoe dit werkt? Lees snel verder!

Wat is impregneren?

Door uw vloer te impregneren, wordt uw vloer immuun voor vocht, vuil en vlekken. Bij het impregneren wordt er een speciaal impregneermiddel op uw vloer aangebracht, dat zich diep in het natuursteen hecht. Uw vloer is hierdoor volledig beschermd en waterafstotend. Ook is een geïmpregneerde vloer makkelijker te reinigen. Impregneren zorgt dus niet alleen voor bescherming, maar het houdt uw vloer ook langer mooi.

Is mijn vloer geschikt voor impregneren?

Niet alle natuurstenen vloeren zijn geschikt voor impregneren. Alleen vloeren zonder kalk kunnen geïmpregneerd worden. Voorbeelden hiervan zijn graniet en leisteen. Kalkhoudende soorten natuursteen zijn bijvoorbeeld travertin en marmer.

De mogelijkheden van impregneren

Wanneer u uw vloer laat impregneren, heeft u de keuze uit twee verschillende varianten. De eerste variant is van invloed op de kleur van uw vloer. U kunt met dit impregneermiddel een kleurverdiepend effect realiseren, waarmee de kleur van uw vloer nog meer naar voren komt. De tweede variant bepaalt de glans van uw vloer. Dit impregneermiddel geeft uw natuurstenen vloer een natuurlijk effect, waardoor uw vloer weer straalt als nieuw. Mocht u uw vloer van natuursteen waterdicht maken, dan bepaalt u dus zelf de uitstraling ervan.

Heeft u nog vragen over het waterdicht maken van een natuurstenen vloer? Stel ze gerust door ons contactformulier in te vullen.

Back To Top