skip to Main Content
Werknemers Zelf In Dienst Of Via Payroll?

Werknemers zelf in dienst of via payroll?

Bericht Series: De voordelen van werknemers onder payroll
  • 1.Werknemers zelf in dienst of via payroll?

De voordelen van werknemers onder payroll

Werknemer

Bent u benieuwd of het voor u als werkgever handiger is om uw medewerkers via een payroll bureau in te schakelen of om deze zelf in dienst te hebben? In dit blog vertellen wij u meer over wat payroll voor uw bedrijf kan betekenen en wat de voordelen hiervan zijn ten opzichte van het zelf in dienst nemen van uw werknemers.

Wat kan een payrollbureau voor u betekenen?

Een payrollbureau kan uw personeelsadministratie een stuk eenvoudiger maken, daar deze geheel uit handen genomen wordt. Vaak wordt het beperkingen van verplichtingen met betrekking tot ziekteverzuim genoemd als een belangrijke reden om te kiezen voor een payrollbedrijf. Ook kan een payrollbedrijf uw juridisch werkgeverschap overnemen, wat betekent dat zij de zeggenschap hebben over het personeel, evenals de salarissen. Echter kunt u zelf nog wel de regie behouden in het aannemen van personeel.

Werknemers zelf in dienst nemen

Wat zijn de voor- en nadelen wanneer u werknemers zelf in dienst neemt? Allereerst zijn de directe loonkosten lager. Echter heeft u een minder flexibel personeelsbestand en krijgt u te maken met meer administratieve lasten. Tevens loopt u meer risico met betrekking tot ziekte van werknemers en re-integratie. Ook moet u zelf zorg dragen voor een ontslagvergunning indien dit noodzakelijk is.

Payroll werknemers inzetten

Nu bent u vast ook benieuwd wat de voor- en nadelen zijn van het inschakelen van payroll werknemers. Een payrollbedrijf maakt het mogelijk dat u minder administratieve lasten heeft. Zo heeft u meer tijd vrij voor uw onderneming of om te ontspannen. U loopt minder werkgeversrisico met betrekking tot ziekte en re-integratie en profiteert van een flexibeler personeelsbestand. Is de ABU CAO van toepassing, dan gelden voor zowel u als uw werknemer kortere opzegtermijnen. Een nadeel van payrolling kan zijn dat u meer afstand tot uw werknemers heeft en hierdoor misschien minder binding zult ervaren met uw onderneming. Echter kunt u dit ook voorkomen door te laten zien dat u er bent voor uw personeel.

Kortom, zowel het inschakelen van payroll werknemers of werknemers onder uw eigen hoede nemen kent voor- en nadelen. Weet u al waarvoor u gaat kiezen? Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af en bekijk eens welke payrollbureaus er zoal zijn. U vindt ongetwijfeld een payrollbedrijf dat aan uw wensen en de eisen van het bedrijf tegemoet kan komen. Wij wensen u veel succes bij uw keuze voor payrolling!

Back To Top