skip to Main Content
Zonnepanelen Voor Varkenshouders: Dit Zijn De Voordelen

Zonnepanelen voor varkenshouders: dit zijn de voordelen

Zonnepanelen ideaal voor varkenshouders

Tegenwoordig maken steeds meer bedrijven de keuze om zonnepanelen op hun bedrijfspand te laten plaatsen. Zo worden zonnepanelen ook door varkenshouders steeds vaker op de stallen geplaatst. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van zonnepanelen voor varkenshouders? Wij vertellen er in dit blog meer over.

Besparen op het energieverbruik

In een varkensstal wordt, gemerkt of ongemerkt, erg veel energie verbruikt. Wanneer op de kosten voor het energieverbruik bespaart kan worden, is dit altijd een aantrekkelijk feit. Daarom kiezen veel varkenshouders ervoor hun eigen energie op te wekken met zonnepanelen. Het is een investering die zichzelf in slechts enkele jaren alweer terugverdient heeft. Wekt u meer stroom op dan dat u zelf verbruikt? Dan kunt u het zelfs weer terugleveren aan de energieleverancier. Hiervoor ontvangt u een vergoeding. Ideaal!

Duurzaamheid in agrarische sector

In de agrarische sector worden steeds meer duurzame stappen gezet. Daar zijn verschillende redenen voor:

  • U wilt het milieu minder belasten met uw onderneming
  • Door wetten en regels van de overheid bent u verplicht in duurzaamheid te investeren
  • U wilt gebruik maken van subsidies en andere voordelige regelingen die duurzaam ondernemen stimuleren
  • Uw stakeholders verwachten dat u aandacht besteedt aan duurzaamheid

Wat de reden voor duurzaam ondernemen in uw situatie ook is, u neemt een stap in de goede richting door zonnepanelen te installeren.

Grote oppervlakten beschikbaar

Zonnepanelen zijn vooral voor varkenshouders zeer aantrekkelijk omdat ze simpelweg heel veel plaats hebben om zonnepanelen te plaatsen. De grote daken van de stallen zijn vaak ideaal om zonnepanelen op te plaatsen. Doordat er zo veel ruimte is, kan heel veel stroom opgewekt worden en is het plaatsen van zonnepanelen voor varkenshouders ook echt een investering die loont.

Wilt u meer weten over zonnepanelen voor uw varkenshouderij? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Back To Top