skip to Main Content
4 Tips Voor Het Plaatsen Van Beveiligingscamera’s

4 tips voor het plaatsen van beveiligingscamera’s

Uw woning goed beveiligen

Wilt u uw bedrijfspand beter beveiligen? Dan is een goede beveiligingscamera kopen nog maar het begin! De camera moet namelijk ook nog op de juiste manier geplaatst worden. In de praktijk zien we dat dit regelmatig fout gaat. Daarom geven we 4 handige tips voor het plaatsen van beveiligingscamera’s.

1. Wat wilt u bewaken?

De eerste tip die we mee willen geven begint eigenlijk al voordat u een beveiligingscamera gaat kopen. U moet namelijk bedenken wat u precies wilt beveiligen. Wilt u bijvoorbeeld dat de kassa van uw winkel beveiligd wordt, of heeft u op kantoor dure computers staan? Ook moet u erop letten dat u de camera op hetgeen kunt richten wat bewaakt wordt, dat er stopcontacten in de buurt zijn, en dat de kabels van de camera goed weggewerkt worden. Zo kunt u voorkomen dat de camera eerst onklaar gemaakt wordt.

2. Camera goed ophangen

Vervolgens moet u erop letten dat u de camera goed ophangt. Daarbij zijn een aantal punten van belang:

  • Plaats de camera niet te hoog. De inbreker komt dan wel in beeld, maar het gezicht is niet duidelijk te zien. Vooral niet wanneer deze persoon een pet draagt.
  • Elke camera heeft een dode hoek. Om deze dode hoek zo klein mogelijk te maken, hangt u de camera het liefst in een hoek van de kamer.
  • Plaats een camera bij elke deur. Een inbreker komt wellicht vaak via een kleine, onopvallende ingang binnen, hij of zij verlaat het pand in de meeste gevallen gewoon via de deur. Door daar een camera op te hangen heeft u een grotere kans om de dader te identificeren.
  • Houd rekening met de zon en andere lichtinval. Wanneer de beelden overbelicht zijn is het voorval niet duidelijk te zien.

3. Laat weten dat er gefilmd wordt

Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom kunt u vooraf al wat maatregelen nemen. Wanneer u goede camerabeveiliging koopt, krijgt u daar in de meeste gevallen een of meerdere speciale stickers bij. Hierop staat dat het pand door dit merk beveiligd wordt. Wanneer u deze stickers duidelijk plaatst, schrikt dit potentiële inbrekers af.

4. Houd rekening met de regels

Er zijn echter wel een aantal regels wat betreft camerabeveiliging, vooral met betrekking tot de privacy. Wanneer u de buitenkant van uw pand wilt filmen, gelden er bepaalde regels voor uw gemeente. Zo mag de openbare weg bijvoorbeeld niet, of beperkt gefilmd worden. Dit maakt het filmen van een winkel in veel gevallen een flinke uitdaging. Wanneer u producten voor uw winkel uitgestald heeft, mag u deze overigens wel gewoon filmen.

Goede beveiligingscamera kopen?

Eerder hebben we al handige tips gegeven over het beveiligen van uw computer tegen ransomware, nu weet u dus ook hoe u uw fysieke bedrijfspand kunt beveiligen door de beveiligingscamera’s op de juiste manier te plaatsen. Wij raden ook altijd aan om contact op te nemen met een specialist op het gebied van beveiliging, en hier een goede beveiligingscamera te kopen.

Back To Top