skip to Main Content
Leiderschapsontwikkeling, Wat Kan Dit Voor U Betekenen?

Leiderschapsontwikkeling, wat kan dit voor u betekenen?

Leiderschapsontwikkeling, word een leider

Wist u al dat u voor leiderschapsontwikkeling terecht kunt bij een specialist in leiderschapsontwikkleing? Misschien heeft u nog geen idee wat dit is, of heeft u hier al kennis over opgedaan. Tegenwoordig is er terecht een onderscheid tussen managen en leiden. Dit omdat een leider andere kwaliteiten in huis dient te hebben dan een manager. Welke talenten er in welke hoeveelheid benodigd zijn, is geheel afhankelijk van de context van een bedrijf of organisatie. Wij vertellen u hier graag meer over in dit blog.

Een leider, wat is dit?

Voordat wij u meer vertellen over leiderschapsontwikkeling, leggen wij u eerst uit wat een leider zijn precies inhoudt. Een leider is iemand met visie, die uitdagende en inspirerende doelen opstelt. Onmisbaar dus wanneer u een nieuwe onderneming opstart. Als er een vraag is waarom een bepaalde stap genomen wordt, kan een leider deze beantwoorden. Een leider verzamelt de juiste mensen om zich heen. Dit zullen geen personen zijn die op hem of haar lijken, maar mensen met een ander karakter, andere drijfveren en ambities. Zo kan een divers team mogelijk worden gemaakt. De leider zal ervoor zorgen dat het team zich continu ontwikkelt. De leider zorgt tevens voor een veilige en stimulerende omgeving. Een omgeving waar ieder zich gehoord voelt. Als er sprake is van ongewenst gedrag, toont de leider het goede voorbeeld. Een echte leider is bestand tegen kritiek, kijkt in de spiegel en zal zich continu blijven ontwikkelen.

Leiderschapsontwikkeling bij een specialist

Bij een specialist kunt u terecht voor een talentgerichte leiderschapsontwikkeling. Er zal altijd een intake plaatsvinden, waarbij uw wensen en ambities zullen worden geïnventariseerd. U kunt bij vele professionals ook uw huidige talentenprofiel inzichtelijk krijgen door een speciale talentenanalyse af te laten nemen. U krijgt dan direct inzichtelijk welke van de maar liefst 53 competenties u nog kunt ontwikkelen. De competenties en het gedrag dat ontwikkelt dient te worden, zal op een lijn worden gebracht met de ambities en strategie van uw bedrijf.
Er wordt vervolgens een plan van aanpak opgesteld waarin diverse vormen van begeleiding en ontwikkeling zullen worden vastgelegd. De focus kan liggen op praktijksimulaties, inzicht en kennisverrijking, coaching on the job of een spiegelsessie. Zo leert u om echt in de spiegel te kijken. Leiderschapsontwikkeling levert u pas wat op als het gewenste gedrag ook in uw omgeving zichtbaar zal worden. Denk door uw team of klanten. Door in de praktijk te werk te gaan, kunt u de competenties en het gewenste gedrag zichtbaar maken. U krijgt zo een resultaat in waar u staat met uw leiderschapsontwikkeling. De evaluatie kan verlopen middels een 360-graden feedback, waarin duidelijk wordt hoe uw collega’s of klanten uw leiderschap ervaren. De resultaten, zowel het rapport en de borging, kunnen in een evaluatie besproken worden. Bent u benieuwd wat leiderschapsontwikkeling voor u kan betekenen? Benader dan een specialist.

Leiderschapsontwikkeling volgen? Benader een specialist

Wilt u een leiderschapsontwikkeling volgen? En uw competenties ten goede ontwikkelen? Benader dan een specialist. Al velen hebben de keuze gemaakt om leiderschapsontwikkeling te volgen en kwamen tot zichtbare resultaten. Ga te rade via Google en bekijk welke professionals een leiderschapstraining aanbieden. Wij wensen u veel succes met uw leiderschapsontwikkeling.

Back To Top